Nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 16 oktober 2015 om 23:50
Theo Bos is vrijdagavond de winnaar geworden van de Zwolse 1.000 meter Tijdrit, het sportieve evenement dat werd georganiseerd ter ere van de opening van de Boxem Tunnel. De sprinter kwam over een kilometer tot een tijd van 1:05:57 en bleef daarmee Tom Dumoulin ruim een seconde voor. De grote verrassing was Zwollenaar Rick Mensink, die uiteindelijk als nummer drie het podium mocht bestijgen. “Dit was voor mij een perfect parcours”, zegt Theo Bos net na zijn rit.
Gepubliceerd op vrijdag 16 oktober 2015 om 23:32
Rick Mensink is vrijdagavond ‘de grote verrassing’ geworden tijden de Zwolse 1.000 meter Tijdrit in de Boxem Tunnel. De jonge Zwollenaar kwam in de mannenwedstrijd tot een schitterende tijd van 1:09:77 en die werd door menigeen niet gehaald. Zelfs Niki Terpstra, Nederlands kampioen op de weg, beet zich stuk op de tijd. “Dat is wel hartstikke tof ja. Ik had het niet verwacht”, lacht Mensink na afloop.
Gepubliceerd op vrijdag 16 oktober 2015 om 23:15
Anna van der Breggen heeft vrijdag de Zwolse 1.000 meter Tijdirit op haar naam gezet. De Zwolse alleskunner startte als laatste dame en liet wederom zien waarom zij op dit moment de nummer één van het vrouwenpeloton is. In een tijd van 1:14:07 bleef zij de concurrentie ruimschoots voor. “Dit deed wel even pijn hoor”, stelt Van der Breggen na afloop van de winnende rit.
Gepubliceerd op vrijdag 16 oktober 2015 om 23:04
Geerike Schreurs heeft vrijdagavond - net als Loes Gunnewijk - haar laatste wielerrace in wedstrijdverband gereden. De 26-jarige Zwolse nam deel aan de Zwolse 1.000 meter Tijdrit, ter ere van de opening van de Boxem Tunnel, en presteerde zeker niet onverdienstelijk. Tot haar eigen verbazing zette Schreurs de vijfde tijd op de klokken. “Ik had op voorhand gedacht dat ik laatste zou worden, dus dit is super.”
Gepubliceerd op donderdag 15 oktober 2015 om 09:32
De Zwolse 1.000 meter Tijdrit is niet alleen voor nationale wielerhelden. In en rond de Boxem Tunnel komen vrijdagavond ook ‘local heroes’ in actie, waaronder Bas Tietema en Rick Mensink. De twee Zwolse wielervrienden kruisen de degens met mannen als Tom Dumoulin en Niki Terpstra, maar ook met elkaar. “We maken er onderling wel grappen over, maar voor Bas eindigen is geen doel op zich”, lacht Mensink.
Gepubliceerd op woensdag 14 oktober 2015 om 11:36
Voor Loes Gunnewijk is de Zwolse 1.000 meter Tijdrit haar aller-, aller-, allerlaatste kunstje in wedstrijdverband. Eind juni nam de Zwolse afscheid van het profpeloton, met daarbij de gedachte dat het haar laatste wedstrijd zou zijn. Maar voor de opening van de Boxem Tunnel maakt ze vrijdag nog één keer een uitzondering. “In eigen stad, zelfs in de eigen wijk. Daar zeg je geen nee tegen”, vertelt Gunnewijk.
Gepubliceerd op vrijdag 9 oktober 2015 om 21:23
Naast Tom Dumoulin nemen ook Niki Terpstra en Theo Bos op vrijdag 16 oktober deel aan de Zwolse 1.000 meter Tijdrit, het sportieve evenement dat wordt georganiseerd ter ere van de opening van de Boxem Tunnel. Met Terpstra en Bos is de organisatie er in geslaagd het deelnemersveld flink te versterken. De 31-jarige Terpstra werd eerder dit jaar voor de derde keer Nederlands kampioen op de weg. En sprintkanon Bos (32) won al vijf gouden WK-medailles op de baan.
Gepubliceerd op vrijdag 2 oktober 2015 om 14:06
Niemand minder dan Tom Dumoulin is vrijdag 16 oktober één van de deelnemers aan de ‘Zwolse 1.000 meter Tijdrit’, het sportieve evenement dat wordt georganiseerd ter ere van de opening van de Boxem Tunnel. Na Lucinda Brand en Anna van der Breggen is Dumoulin al de derde ‘grote naam’ op de startlijst. De 24-jarige renner van Giant-Alpecin verraste een paar weken geleden vriend en vijand met zijn ijzersterke optreden in de Ronde van Spanje. Pas op de voorlaatste dag verloor hij de rode leiderstrui aan Fabio Aru.
Gepubliceerd op vrijdag 25 september 2015 om 16:35
De Nederlands kampioenen Anna van der Breggen en Lucinda Brand nemen vrijdag 16 oktober 2015 deel aan de ‘Zwolse 1.000 meter Tijdrit’, het sportieve evenement dat wordt georganiseerd ter ere van de opening van de Boxem Tunnel. De Zwolse Anna van der Breggen werd eerder dit jaar Nederlands kampioen tijdrijden en haar ploeggenote Lucinda Brand (Rabo-Liv) pakte de nationale titel in de wegwedstrijd.
Gepubliceerd op vrijdag 25 september 2015 om 16:26
Bouwbedrijf Salverda organiseert vrijdag 16 oktober 2015 in samenwerking met Stichting Sport Evenementen en Stichting Sportief Zwolle de ‘Zwolse 1.000 meter Tijdrit’. Dit sportieve evenement wordt georganiseerd ter ere van de opening van de Boxem Tunnel en mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, de gemeente Zwolle, Salverda en ondersteunende partners.